menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemájkrém ricottával


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g csirkemáj
250 g krémes ricotta (vagy sovány krémtúró, vagy cottage cheese)
1 fej vöröshagyma
6 ek. light vagy kalóriamentes ketchup
2 ek. mustár
2 ek. (20 g) kókuszzsír
só, bors, majoranna

Elkészítés:


A hagymát kockázd fel, majd egy kis zsiradékon pirítsd meg. Add hozzá a májat, azt is pirítsd meg, majd fedő alatt kis lángon főzd puhára. Ha kell, adj hozzá egy kis vizet.

Fűszerezd sóval, borssal, majorannával.

Ha elkészült, hagyd legalább langyosra hűlni, majd turmixold össze a ricottával, ketchuppal és mustárral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bálint
Lángos
Lángos

Egy pohárban megmikrózzuk a tejet, a mikró teljesítményétől függően 5-10 másodpercig. Langyosnak kell lennie. Ezután beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedjük,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Burger Kinges rántott hagymakarika
Burger Kinges rántott hagymakarika

A hagymát megtisztítjuk és vastag karikákra vágjuk. A lisztet, a sütőport a tojással összedolgozzuk, felöntjük a vízzel és csomómentesre kavarjuk. Mikor elkészült, fél órára hűtőbe...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Medvehagymás tojáskrém
Medvehagymás tojáskrém

A tojásokat 10 percig főzzük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A hozzávalókat a metélőhagyma kivételével összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük. A tetejére szórjuk a zöldhagymát f...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaj
Vaj

Három deci friss, házi tejszínt lehetőleg fém keverőtálba öntünk, és elektromos habverővel a legerősebb fokozaton verni kezdjük. Először szépen felhabosodik, majd eléri a tejszínha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk