500 g csirkemáj
250 g krémes ricotta (vagy sovány krémtúró, vagy cottage cheese)
1 fej vöröshagyma
6 ek. light vagy kalóriamentes ketchup
2 ek. mustár
2 ek. (20 g) kókuszzsír
só, bors, majoranna
A hagymát kockázd fel, majd egy kis zsiradékon pirítsd meg. Add hozzá a májat, azt is pirítsd meg, majd fedő alatt kis lángon főzd puhára. Ha kell, adj hozzá egy kis vizet.
Fűszerezd sóval, borssal, majorannával.
Ha elkészült, hagyd legalább langyosra hűlni, majd turmixold össze a ricottával, ketchuppal és mustárral.
Egy pohárban megmikrózzuk a tejet, a mikró teljesítményétől függően 5-10 másodpercig. Langyosnak kell lennie. Ezután beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedjük,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA hagymát megtisztítjuk és vastag karikákra vágjuk. A lisztet, a sütőport a tojással összedolgozzuk, felöntjük a vízzel és csomómentesre kavarjuk. Mikor elkészült, fél órára hűtőbe...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 percig főzzük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A hozzávalókat a metélőhagyma kivételével összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük. A tetejére szórjuk a zöldhagymát f...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűHárom deci friss, házi tejszínt lehetőleg fém keverőtálba öntünk, és elektromos habverővel a legerősebb fokozaton verni kezdjük. Először szépen felhabosodik, majd eléri a tejszínha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes