menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkíni-korongok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db (kb. 200 g) cukkini
60 g zabpehely
50 g reszelt zsírszegény sajt
2 db nagyobb tojás
10 g útifű maghéj (ha nincs, akkor alaposan csavard ki a cukkini levét)
só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:


A cukkinit lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és elkeverjük a zabpehellyel, útifűvel, illetve a reszelt sajttal.

Hagyjuk állni pár percet, majd egy kókuszzsírral átkent, felforrósított serpenyőbe egy evőkanállal tegyünk kis kupacokat és lapogassuk el korongokká. Érdemes alacsonyabb lángon sütni, mert könnyen megég az alja! Ha megszilárdult (igen, be fog ez is következni :) ) akkor egy lapáttal nyúlj alá és a túloldalát is süsd át.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretnek szószosabb ételekhez, salátával, vagy egyszerűen csak natúr joghurttal finom, könnyed, lángost kompenzáló falat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brokkolis-karfiolos rakottas
Brokkolis-karfiolos rakottas

1. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. 2. Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a karfiol- és brokkol...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Ízletes vacsora: töltött gomba román módra! Egyszerű
Ízletes vacsora: töltött gomba román módra! Egyszerű

A gombát megtisztítjuk, a szép, nagyobb fejeket egészben hagyjuk, a többit apróra megvágjuk. Evőkanálnyi zsiradékon megpirítunk kevés reszelt hagymát, megpároljuk rajta az apróra v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Napraforgópástétom
Napraforgópástétom

1, A napraforgómagot egy éjszakára beáztatjuk. 2, A beáztatott magról leszűrjük az áztatóvizét, majd a citromlével és ha szükséges kevés vízzel krémesre turmixoljuk. 3, Hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtgolyó lilahagyma mártással
Sajtgolyó lilahagyma mártással

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk a tésztából, amelyeket végül forró olajban aranybarnára sütünk. Bármilyen sajtot használhatunk, akár vegyesen is! Szerintem a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk