menu

Családireceptkönyv.hu

Édesburgonya pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg teljes kiőrlésű liszt
édesburgonya
10 dkg kókuszzsír
1 db főtt áttört édesburgonya
2 dkg élesztő
2 kávéskanál méz vagy édesítővel, amivel mát letesztelted, hogy felfut benne az élesztő
3 evőkanál tej
1 + 1/2 tojás
1 dkg só
1/2 felvert tojás

Elkészítés:


A tejben futtasd fel az élesztőt a mézzel.

A lisztet a kókuszsírral és az áttört burgonyával elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, és a felfuttatott élesztőt, valamint a sót és az egész jól összedolgozzuk.

Tedd félre pihenni a tésztát, és negyed óránként hajtogasd át legalább négyszer. Ez azt jelenti, hogy kinyújtod, majd félbehajtod kétszer. Minden nyújtás után kend meg egy kevés tejjel összekevert tojással.

Az utolsó hajtogatás után nyújtsd ki a tésztát kb. két ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrd ki, helyed el őket egy tepsibe, és fél óráig hagyd kelni.

Melegítsd el a sütőt 180 fokra.

A megkelt tésztát kend le tojással, és süsd szép pirosra..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos rúd
Sajtos rúd

1. A hozzávalókat összegyúrod, megkened tojással, sajt rá, mehet is sülni 160 fokon 15 percig.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Puha sajtos rúd
Puha sajtos rúd

Az élésztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt végül a 20 dkg reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós csiperke formáju süti
Sós csiperke formáju süti

15 dkg vaj,1 tk só habosra kevertem majd 3 tojássárgáját egyesével adtam a vajhoz amit tovább kevertem.10-10 dkg kétféle reszelt sajt került bele(össz.20 dkg sajt,) 20 dkg liszt am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Házi pogácsa
Házi pogácsa

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, majd össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk