2db közepes édesburgonya
500 g darált pulyka/csirkehús
fél lilahagyma aprítva
1 db kígyóuborka
friss fűszerek a húshoz: oregánó, bors, só
olívaolaj/kókuszzsír
friss újhagyma – fél szár
tejföl, fűszerek öntetnek
A darált húst befűszerezem, majd elősütöm serpenyőben az aprított lilahagymával. Ha kész, akkor tedd kicsit félre.
Közben előmelegíted a sütőt 200 fokra, légkeveréses fokozaton.(/+alsó)
Egy nagy cserépedény alját zsírozd ki. Az édesburgonyákat közepes szeletekre vágod, és beteríted vele az edény alját egy rétegben.
Zöldfűszereket és sót is tehetsz rá. Ezután mehet egy réteg sült hús.
Házi szósz: tejföl+fűszerek. Ezzel is készítettem egy vékonyabb réteget a húsokra. Annak a tetejére vágtam uborkákat, mehet bele cukkini is.
A zöldségrétegből bármennyit tehetsz, édesburgonya és hús rétegből tettem 2-2-t.
20-25 percig sütöttem.
Variálható bármilyen zöldséggel, a tetejére mehet reszelt sajt is!
A húst ne pirítsd meg túlságosan, de ne is legyen nyers, szépen süljön át mindenhol. Ne szárítsd ki túlságosan!
Hússal zártam a tetején az ételt, ugyanis mivel az még meleg, kicsit szaftos volt, így jót tesz az alatta lévő édesburgonyának!
A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, a kockára vágott füstölt-főtt tarjával, a elaprított hagymával. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, oregánóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük. A csülköket még meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumpli héjjára ráb@szod a fűszert és/vagy az öntetet aztán jóízen,mint aki életében nem evett tömbd be 2-3 harapásból.
Elkészítési idő: 1-2 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk vagy nagyobb kockákra vágjuk (ízlés kérdése), a paradicsomokat pedig negyedeljük. A hagymát az olajo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű