menu

Családireceptkönyv.hu

Babos pirított csirkemáj


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 vöröshagyma (20-25 dkg),
4 evőkanál olaj,
1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél kiskanál majoránna,
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika,
1 doboz (310 gramm) Bonduelle Borlotti tarkabab

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, félfőre azaz félkarikákra vágjuk, és egy széles serpenyőben a megforrósított olajon 6-7 perc alatt megfonnyasztjuk. Félidőben megsózzuk – ez segít, hogy a hagyma hamar megpuhuljon, és remekül ízesíti majd a májat is -, a borssal és a majoránnával fűszerezzük.
2. Közben a májat nagyobb kockákra (egy májat kb. 3 darabra) vágjuk. A hagymára rakjuk, nagy lángon, keverve-rázogatva kb. 5 percig pirítjuk. Ekkor a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük.
3. A babot levével együtt ráöntjük, sőt, kb. fél deci vízzel kiöblítjük a konzervdobozt is, és a babos májhoz öntjük, hadd legyen jó szaftos. Éppen csak egyet forralunk rajta, megkóstoljuk, ha kell utánasózuk, fűszerezzük. Ez amolyan egytálételnek beillő fogás, de kiegészítésképpen kínálhatunk hozzá puha kenyeret is.

Babos pirított csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÖLTÖTT KÁPOSZTA *
TÖLTÖTT KÁPOSZTA *

A rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, kihűtjük. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés zsíron megpároljuk, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, majd kihűtjük. A húst össz...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj
Baconban sült tokaji borecetes csirkemáj

A baconszeletekkel kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”. A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Miso ramen leves
Miso ramen leves

Tegyük fel a vizet forrni. Ha már forr, adjuk hozzá a rizstésztát és főzzük puhára. Amíg a tészta fő, hígítsuk fel a miso pasztát ½ csészényi meleg vízben. Adjuk hozzá a wakame p...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
ZÖLDBORSÓPÖRKÖLT GALUSKÁVAL
ZÖLDBORSÓPÖRKÖLT GALUSKÁVAL

Összekeverjük a lisztet a tojással, egy kevés sóval és a megtisztított, finomra vágott medvehagymával (vagy fokhagymával). A tésztamasszából galuskákat szaggatunk forrásban lévő, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk