4 fej Lila hagyma
1 kg káposzta
olaj-so-bors
ecet
cukor
4 fej lila hagymát olajon megpárolok, adok hozzá sót, borsot, kömény magot, majd 4-6 evk cukrot, kicsit karamellizálom, majd felöntöm annyi vízzel hogy a káposztán túl érjen 2-3 ujjal, adok hozzá -1-2 evk ecetet és párolom amíg nem föl el a leve, kis lángon
A burgonyapürét (amely lehet maradék is) a reszelt hagymával meg a tojásokkal habverővel jól kikeverjük, és alaposan kivajazott tűzálló tálba öntjük. A tetejére olvasztott vajat lo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk és vékony, 1-2 milliméteres szeletekre vágjuk késsel vagy szeletelőgéppel. Kivajazott hőálló edénybe tesszük. Felkarikázzuk a póréhagymát és hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA fokhagymagerezdeket tegyük 2 percre egy lábas forrásban lévő vízbe, majd szűrjük le és hámozzuk meg. 4 evőkanál vajat olvasszunk fel egy serpenyőben, alacsony lángon puhítsuk raj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű