Hozzávalók:
25 dkg cukor
4 tojás
275 ml olaj
40 dkg sárgarépa
30 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű búzaliszt, fele búzafinomliszt)
1 csomag sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
1 maréknyi dióbél
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
1-2 ek porcukor
Elkészítés:
A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük.
A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot egy másik tálba öntjük, és keverőgéppel jól kikeverjük.
A lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük.
Belekeverjük a diót és a reszelt sárgarépát, és a reszelt citromhéjat.
Formába öntjük,
A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A krémet a kihűlt torta tetejére simítjuk.
légkeveréses sütőben 175 fokon 50-55 percig sütjük.
Krém: Feltesszük a tejet főni. Közben egy másik lábosban elkeverjük a pudingport a cukorral, a vanillin cukorral és a tojássárgájával és pár evőkanál tejjel. Ha már majdnem forr a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. Biskvit-18 žlica šećera,6 jaja,1 mala šalica ulja i 1 mala šalica mlijeka,9 žlica brašna,1 prašak za pecivo ,2 žlice kakao-a Fila- 3 jaja,5 žlica štaub šećera,10 dag čokolade...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét, a cukor 2/3-ával, a csipet sóval és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük. A száraz hozzávalóka...
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 °C-ra, a sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgáját habosra keverjük, a tojáfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű