A tésztához:
240 g liszt
150 g margarin
1 tojás sárgája
1 ek. cukor
2 ek. kakaó
1 dl tejföl
csipetnyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
700 g túró
4 tojás sárgája
100 g mazsola
3 ek. búzadara
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
200 g porcukor
a tojások kemény habja
A mázhoz:
300 g porcukor
3 ek. kakaó
50 g vaj
3 ek. forró víz
Elkészítés:
1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta lóg a forma oldalán, mert a töltelékre vissza kell majd hajtani.
2. A tölteléket alaposan összedolgozom, beletöltöm a formákba, és ráhajtom a lelógó tészta széleket.
3. Előmelegített sütőben,közepes hőfokon megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha kihűlt, kiborítom egy tálcára. Közben elkészítem a mázat. A csokimázhoz a hozzávalókat jól összeforralom, kicsit hűlni hagyom, végül a gerincformából kiborított, kicsit már kihűlt süteményt megkenem vele.
4. Miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel tetszés szerinti szeletekre vágva tálalom.
Tészta készítése: Elválasztom a tojásokat,,,a tojás sárgaját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vanília aromát és a lisztet, pici sót és lazán hozzákeverem a keményre vert to...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesMegfőzöm a kávét, egy mélytányérba öntöm, és hagyom kihűlni. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját elkeverem a cukorral, a fehérjét kemény habbá verem a sóval. A sárgákhoz kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókusztejet és az üres habszifont hűtsd le előzetesen, majd állítsd össze a gyártó utasítása szerint. Alaposan rázd össze, és a formázócsőrt a habszifonra helyezve máris használ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra – egészen fehéredésig – keverjük a kristálycukorral és a csipet sóval. Hozzádolgozzuk a vaníliarúd kikapart magjait, majd a f...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes