menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi húsgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


e is szereted a bakonyi módra készített ételeket? Finom gombával, sok tejföllel… Ez a húsgombóc most így készült. Ajánlom neked is.

Hozzávalók:
30 dkg sovány darált sertéscomb

bors
3 csapott evőkanál zsemlemorzsa
1 nagy tojás
5 dkg húsos füstölt tokaszalonna
1 nagy vöröshagyma
50 dkg csiperkegomba
1 kis pohár sovány tejföl
1 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál olaj


Elkészítés:
A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk. Vizes kézzel kis (2,5-3 centiméteres) gombócokat formázunk a masszából.

A húsos szalonna bőrét levágjuk, a többi részt apróra vágjuk. Bevonatos serpenyőben pici olajon a szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a húsgolyókat. Két lapos fakanállal óvatosan forgassuk a golyócskákat, hogy teljes felületük megpirulhasson.

5-6 perc után kivesszük az elősütött húsgolyókat a szalonna darabkákkal együtt.

A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük.

A gombát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet eresztett, felöntjük kb.1,5 deciliter vízzel. Ha felforrt, visszatesszük a húsgolyókat és a szalonnadarabkákat. Pirospaprikával megszórjuk.

Fedő alatt 15-20 percig főzzük. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és besűrítjük vele a bakonyi húsgolyót.

Al dentére főzött durum spagettivel tálaljuk.

Roppant laktató, finom étel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes Sonkás rakott penne
Tejszínes Sonkás rakott penne

vaj+hagyma-->pírítom+sonka+fokhagyma-->keverem+főzőm(mártás sűrűre) Tésztával össze keverem+tepsibe+sajt-->Sütöm :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

Rizsfelfújt (rizskoch) recept: a rizsfelfújt (rizskoch) elkészítése egyszerű. A rizst megpuhítjuk a vízben. Ha megpuhult, sózzuk és felöntjük a tejjel. Mikor felitta a tejet, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Francia babos egytálétel
Francia babos egytálétel

A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk, és az olajon megpirítjuk őket. A hagymát felszeleteljük, majd a serpenyőből a már megpirult szalonnát és kolbászt kiszedjük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Fahéjjal szórt gyors túrógombóc
Fahéjjal szórt gyors túrógombóc

Egy nagyobb lábosban vizet teszünk fel forrni egy kicsi sóval. A túrót villával jól összetörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha a tojásfehérjét habbá verve a végén adju...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk