1 kg marhahús (comb)
6 sárgarépa
6 fehérrépa
1 karalábé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zeller
babérlevél, citromlé
bors, só, olaj
2 ek. mustár
2-3 dl tejföl
2 ek. liszt
1 ek. cukor
A húst egészben olajon megkérgesítem, majd felteszem főni a vöröshagymával, a fokhagymával, a babérlevéllel, ízesítem sóval, őrölt borssal. Ha félig puha, akkor beleteszem a karikára vágott zöldségeket. Puhára főzöm az egészet, majd a húst kiveszem és felszeletelem. A zöldségeket is kiszedem és krumplinyomóval összetöröm, majd visszateszem a főzőlébe. (ha sok a lé, ne használjuk fel mindet). A cukrot az olajon karamellizálom, beleteszem a lisztet és felöntöm 2 dl vízzel vagy a főzőlével, belekeverem a tejfölt, a mustárt és a zöldségekhez öntöm. Az egészet utána ízesítem és összefőzöm, majd beleteszem a hússzeleteket és azzal is összeforralom.
A húst sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat pirítsuk meg az olíva olajon a rozmaring ágakkal együtt. Majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt (70-80 fokon) pároljuk puhára. A...
Elkészítési idő: 1.5-2 óra Nehézség: NehézA combokat először a forgójánál kettévágtam, majd mindegyik darabot még ketté, így nyolc kisebb darabot kaptam. Erős, fűrészes kés viszonylag könnyen vágta a csontot. Sóztam, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A szalonnát kevés zsírral kisütjük, majd zsemleszínűre pirítjuk benne a hagymát. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A szarvas c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárított gombát áztassuk be 2 csésze meleg vízbe, hagyjuk fél óráig állni, majd szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni. Ha friss erdei gombát használunk, alaposan moss...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes