Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
csipet só
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
20 dkg darált mák
2 evőkanál az almás töltelékből
Az almás töltelékhez:
80 dkg alma (bármilyen megfelel)
fél citrom leve
1 kiskanál őrölt fahéj
5 dkg kristálycukor
A vaníliás krémhez:
6 tojás sárgája
7 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál rum
1 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
7 dkg vaníliás pudingpor
4 dl habtejszín
A tésztához a tojásokból piskótát verek , ezután adom hozzá a reszelt citromhéjat, a fahéjat, sót és a darált mákot, amit előtte összekevertem 2 evőkanál almás töltelékkel.
Az almás tölteléket így készítem el. Egy serpenyőbe reszelem a megtisztított almákat, meghintem a cukorral, citromlét facsarok rá, megszórom őrölt fahéjjal, és közepes lángon addig párolom, amíg a levét elpárologja. Kihűtöm.
A vaníliás krémet készítem el, mert ennek is hűlnie kell. Egy tálban a tojások sárgáját kikeverem a cukorral, a vaníliás cukorral, egy kevés tejjel és a vaníliás pudingporral. A maradék tejet felforralom, majd lehúzom a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatom a tojássárgás keveréket, amivel addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik, majd ezt is kihűtöm. Amikor kihűlt összekeverem a 4 dl felvert habtejszínnel.
T
A “tészta” hozzávalóit aprítógépbe tesszük és alaposan összekeverjük. A tejet lassan adagoljuk, attól függően, hogy mennyit vesz fel. A végén egy jól gyúrható, nyújtható masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A linzertésztát elfelezzük és 2db egyforma kb. 27 * 36 cm-es lappá nyújtjuk. 180 fokon kb. 10 perc alatt egy kis szín eléréséig sütjük. Sülés után a széleit vágjuk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelfuttatom az élesztőt kevés tejjel és cukorral. A lisztben elmorzsolom a margarint, összegyúrom az élesztővel, sóval, tojásokkal. Kinyújtom, a tetejét lekenem tojással, és sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű