menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás vaddisznópörkölt


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 kg vaddisznóhús

2 nagy fej hagyma

3 ek házi paprikakrém

1 kk fekete bors

1 kk pirospaprika

4-5 ek feketeáfonya-lekvár

2 tojásból nokkedli

Elkészítés:


1. A vadhúst 3 napra beáztatjuk sós, enyhén ecetes vízbe

(2 púpozott ek durvasó, 1 ek ecet).

2. Főzés napján a levet leöntjük.

3. A húst lehártyázzuk, majd ehető kockákra vágjuk.

4. Egy edényben tesszük a tűzre, sózzuk, borssal hintjük, majd kavargatva fehéredésig pörköljük. Beletesszük a durvára vágott hagymát.

5. Mikor már kezdett jó levet engedni, hozzátesszük a paprikákat, s felöntjük annyi vízzel, hogy lepje el.

6. Mikor a hús megpuhult, beleszaggatjuk a nokkedlit, belekeverjük a lekvárt is, és főzzük még 10 percet.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos, zöldfűszeres nyúl
Paradicsomos, zöldfűszeres nyúl

1. A nyulat kis darabokra szétbontjuk, megmossuk, ecettel leöntjük, majd leszárogatjuk. 2. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, enyhén megpirítjuk benne a megtisztított fokhagy...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mátrai tokány
Mátrai tokány

A felforrósított zsíron kissé megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát, ezután hozzáadjuk a meghámozott, felaprított hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott húst, és megpárolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal
Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal

Csontos vaddisznó husit kockára vágtam, 2 nagy fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 4db sárgarépa, 1 petrezselyem, 0,5 zeller, só, bors, tejföl, mustár, pici cukor, 4-5 db babérlevél...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: László
Szarvaspörkölt vaslábasban
Szarvaspörkölt vaslábasban

Hagymát zsíron megdinsztel, rá a paprika, óvatosan pirít egy kicsit, majd rá a húskockák. Nagy lángon megpörköl. Hőfok vissza, hozzá a babér, boróka, ? kömény, ? szekfűbors, lefed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk