menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás vaddisznópörkölt


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 kg vaddisznóhús

2 nagy fej hagyma

3 ek házi paprikakrém

1 kk fekete bors

1 kk pirospaprika

4-5 ek feketeáfonya-lekvár

2 tojásból nokkedli

Elkészítés:


1. A vadhúst 3 napra beáztatjuk sós, enyhén ecetes vízbe

(2 púpozott ek durvasó, 1 ek ecet).

2. Főzés napján a levet leöntjük.

3. A húst lehártyázzuk, majd ehető kockákra vágjuk.

4. Egy edényben tesszük a tűzre, sózzuk, borssal hintjük, majd kavargatva fehéredésig pörköljük. Beletesszük a durvára vágott hagymát.

5. Mikor már kezdett jó levet engedni, hozzátesszük a paprikákat, s felöntjük annyi vízzel, hogy lepje el.

6. Mikor a hús megpuhult, beleszaggatjuk a nokkedlit, belekeverjük a lekvárt is, és főzzük még 10 percet.

Áfonyás vaddisznópörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos-chilis nyúl
Paradicsomos-chilis nyúl

A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. A nagy combot be lehet vágni a vastag húsos résznél. Legalább 1 napig hagyjuk a pácban. Tepsire rakosgatjuk a húsdar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Vaddisznó csipkebogyó lekvárral
Vaddisznó csipkebogyó lekvárral

A vaddisznó tarját, vagy a kicsontozott lapockát 1 l vízben és fél l borban feltesszük főni. Levét apró kockára vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Richard
név
név

Elkészítési idő: elkészitési idő
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Richard
Asdfsadf
Asdfsadf

Assad’sdfasd

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: Asdfasdf
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk