Tészta:
50 dkg liszt
1 sütőpor
35 dkg margarin
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
5 dkg kakaó
és annyi tej, hogy jól nyújthat legyen.
Krém:
7 tojásfehérje
50 dkg cukor
1 citrom leve
25 dkg kókuszreszelék.
A tészta hozzávalókat összedolgozzuk, majd három felé osztjuk. Majd a lapokat kinyújtjuk, és a habos tölteléket rákenjük, hasonlóan, mint a zserbónál, és megsütjük.
A krém: a tojásfehérjét a cukorral gőz felett habbá verjük, majd beletesszük a citromlét, és a kókuszreszeléket.
A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.Elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barack lekvárt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A sütőt előmelegítjük 120-130 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra). A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 C-ra. A lisztet a sütőporral, a tojásokkal, az olajjal és a tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a sonkát és a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. A tésztát...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű