menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom

1/4 kávéskanál őrölt bors
1/4 kávéskanál őrölt kömény
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál olaj
1,5 dl tejföl
a gombócokhoz:
50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1/4 kávéskanál őrölt kömény
2 kávéskanál pirospaprika
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:


A húst összekeverjük a fűszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítjuk őket. Megszórjuk az apró kockákra vágott vöröshagymával, egy-két percig rázogatjuk az edényt. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú, összevágott paradicsomot.

Amikor a gomba levet ereszt, 3-4 dl vizet öntünk rá. Az edényt néha megmozgatva 10-15 percig főzzük a húsgolyókat.
Amikor a gombócok átfőttek, beleöntjük az ételbe a tejfölt, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utánízesíthetjük kis sóval, borssal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös hús csőtésztával
Tejfölös hús csőtésztával

A húst megmossuk és felkockázzuk.A hagymánkat kockára vágjuk és zsíron ledinszteljük,majd a húsunkat is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk,majd a fűszereket is és egy kevés vizet a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Vasi pecsenye
Tarja - Vasi pecsenye

1. A tarját négy szeletre vágjuk, gyengén kiverjük, egy éjszakára sós, borsos, fokhagymás tejbe áztatjuk és hűtőbe rakjuk. 2. Sütés előtt kivesszük a húsokat, jól lecsurgatjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülök pékné módra
Csülök pékné módra

1.A vöröshagymát megpucoljuk és 4 felé vágjuk mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. A fűszereket előkészítjük. 2.A csülköt egy nagy fazékba tesszük,...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilonka
Húsos kuglóf
Húsos kuglóf

A darált húsba elkeverni a tojást, sóval, borssal ízesíteni, hozzá adni a piros paprikát és a szükséges zsemle morzsát. A kuglóf sütőt kiolajozzuk és jól bele nyomkodjuk a húst....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk