menu

Családireceptkönyv.hu

A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fensé


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alig van vele dolog és jó nagy adag lesz belőle!

Hozzávalók a tésztához:

500 g liszt,
250 ml tej,
100 g vaj,
2 evőkanál cukor,
30 g élesztő,
egy csipet só.
Hozzávalók a töltelékhez:

500 g tehén túró,
4 evőkanál cukor,
1 db tojás.

Elkészítés:


Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és jól össze dolgozzuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk (mert a végén két rudat készítünk belőle) és mindkét részt kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.

Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, letakarjuk és hagyjuk még 15-20 percet kelni, utána tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk cukorral, ízlés szerint. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, amikor a tészta szép piros, el is készült.

Kedves olvasónk, Fejesné Márti küldte az alábbi képet, köszönjük!

A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fensé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Stollen (diétás)
Stollen (diétás)

Amíg az élesztő felfutott, összekevertem a száraz hozzávalókat: lisztek, édesító, só, búzasikér, fűszerek. A felfutott élesztőben elkevertem a tojást, a vanília aromát, rumaromát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krilla
Fonott kalács(Tűpárna és habverő)
Fonott kalács(Tűpárna és habverő)

A tojásokat és a vizet külön kevertem össze, majd beleforgattam a száraz részt. 10 percet állni hagytam, utána sütőpapíron formáztam. Annyira nyilván nem fonható könnyen, mint egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Leopárd kalács (Rozitól)
Leopárd kalács (Rozitól)

A hozzávalókat tálba rakjuk, és szép sima tésztának kidagasztjuk. Rögtön kitesszük nyújtódeszkára, és három részre osztjuk. Két egyforma és egy kicsivel nagyobb gombócot formázunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött kalács
Töltött kalács

Tegyünk egy bögre meleg tejbe 3 evőkanál lisztet, hagyjuk hűlni majd adjuk hozzá az élesztőt és egy teáskanál cukrot, keverjük össze és hagyjuk kelni meleg helyen amíg a duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk