2,5 dl víz
8 dkg sertészsír vagy vaj
12,5 dkg liszt
4 tojás
1 csipet só
1 teáskanál cukor
a töltelékhez:
1 tasak vaníliaízű pudingpor
2,5 dl tej
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
10-15 dkg porcukor
A vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félrevesszük a lángról.
A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat kanalazunk a masszából (vagy habzsákot használunk). Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd 150 fokon további 10 percig hagyjuk a sütőben. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.
A pudingport 2 evőkanál cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákavarjuk a mascarponét, a porcukrot és a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel megtöltjük a már megsült fánkokat.
1. A felengedett tésztát három egyforma darabra vágjuk. 2. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk az egyik darabot, és megkenjük a töltelék egyharmadával, majd szorosan felteke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűdíszíteni, tölteni: dióbél porcukor Nutella szórócukor lekvár csokoládé (+olaj) 1 tojás Elkészítés: Elég nagy edény kell hozzá, a sima konyhai tál kicsi lesz! A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 tojásból kakaós piskótát sütöttem, mivel szép magas lett így lapjában kettévágtam. 1 tejszínízű pudingot megfőztem /vaníliás is jó/ 5 kanál cukorral 3 dl tejben, 1,5 dl tejben 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból piskótát sütünk, feltekerve hagyjuk kihűlni a tésztát. 2. A túrót a margarinnal csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, narancslevet és reszelt narancs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű