menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárleves – a betyár mindenit, de finom!


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:





50 dkg marhaszegy (esetleg sertéscomb),
50 dkg tyúk,
25 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller,
1 fej hagyma,
1 db hegyes paprika,
só,
egész bors
só,
egész bors



liszt, tejföl a habaráshoz,
laskatésztának: 8 dkg liszt, 1/2 tojás.

Elkészítés:


A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát, sót és az egész borsot, majd készre főzzük. Ezután már csak liszttel és tejföllel kell kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, azután lisztből, tojásból vékony laskatésztát gyúrunk (vagy csipetkét készítünk), tálalás előtt a levesbe főzzük, és már kész is van. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Bakonyi betyárleves – a betyár mindenit, de finom!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Fokhagyma krémleves
Fokhagyma krémleves

Megpucoljuk a fokhagymát, majd átnyomom fokhagymanyomón. Kevés olajon egy pillanatig párolom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Beleteszem a leveskockát és felforralom. Sózom, bosozom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Orja leves
Orja leves

A csontot többször le forrázzuk, hogy a vér ki ázzon belőle. Közben felforraljuk a vizet, és így tesszük bele a húst. Többször le habozzuk. Ha le tisztult, akkor tesszük bele a zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A kelkáposztát és a krumplit kis kockákra vágom és sós vízben felteszem főni. A víz mennyisége annyi legyen amennyi levest szeretnék főzni. Amikor a krumpli puha hozzáadom a virsl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rárakjuk a fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk