menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingbomba


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


csokoládés puding
1 csomag
puncs ízű pudingpor
1 csomag
vaníliás pudingpor
1 csomag
rum vagy rumaroma
1 kevés
dió vagy mazsola
10 dkg
étcsoki
1 tábla
PISKÓTÁHOZ
tojás
4 db
kristálycukor
4 evőkanál
liszt
4 evőkanál
szódabikarbóna
1 csapott mokkáskanál

Elkészítés:


1
A 4 tojássárgáját simára keverem. A 4 ek. liszthez hozzákeverek 1 csapott mk. szódabikarbónát. A 4 tojásfehérjét felverem kemény habbá a 4 ek. kristálycukorral. A felvert habot óvatosan összekeverem a tojássárgákkal és a szódabikarbónás liszttel. A tésztát papírral kibélelt formába öntöm, (én sima háztartási csomagolót használok, így nem ragad bele a tészta, csak a tepsi szélén kell egy kicsit körbevágni). 170-180 C°- on, (villanysütőben), kb 20-25 percig sütöm. A kihűlt piskótát apró darabokra vágom. Egy nagyobb jénai tál alját egy soron telerakom. Meglocsolom rumaromával, megszórom durvára vágott dióval, reszelt étcsokival, (tetszés szerint). A puncs pudingot megfőzöm, ráöntöm. Újra egy sor piskóta következik, rumaroma, dió és csoki. A következő pudingréteget (vanília), ráborítom óvatosan, hogy ne folyjon a piskótaréteg alá, majd az utolsó réteg piskóta következik, újra rumaroma, dió, csoki. A tetejére borítom a csokipudingot. Ha kihűlt fogyasztható. Eredetileg ki kell borítani a tálból miután kihűlt, és úgy szeletelni, de mi úgy szeretjük szedőkanállal kiszedve, és a tányérunkon gazdagon feldíszítve tejszínhabbal. A házi piskóta helyett használhatunk babapiskótát, vagy háztartási kekszet is. A pudingok is helyettesíthetők más ízűvel, tetszés szerint. Lehet dió nélkül, mazsolával, rumaroma helyett rummal. Jó étvágyat!
Tetszett a recept?
NYOMTATÁSMENTÉS PDF
Vagy mentsd el a receptet a későbbiekre

KEDVELEM!
165

Pudingbomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gika
Karácsonyi diós süti - Sárika féle szalakális süti
Karácsonyi diós süti - Sárika féle szalakális süti

TÉSZTA: A szalalkálit olvasszuk fel tejben (kb. 2-3 dl). Majd az összes hozzávalót a szalalkális tejjel összedolgozzuk, közepes lágyságú tésztát gyúrunk belőle. Sütő hátlapján vag...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Nagyi lekváros párnája
Nagyi lekváros párnája

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű tortaféle
Egyszerű tortaféle

Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját cukorral, sütőporral és kukoricakeményítővel, és adjuk hozzá a joghurtot. Egy másik tálban tojásfehérjét verjük bele a sárgája keveréké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Márványkuglóf
Márványkuglóf

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk