30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
2 dkg élesztő
50 ml tej
kis só
1-2 kanál cukor
1 tojás
A töltelékhez:
20 dkg túró
2-3 kanál cukor
1-2 kanál búzadara
mazsola
citromhéj
1-2 kanál tejföl
Kis cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd letakarva hidegre tesszük, amíg elkészül a töltelék. A túrót villával összetörtjük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
A tésztát két részre vesszük, vékony kőr alakra nyújtjuk, 8 darabba vágjuk. Minden darabra teszünk a töltelékből feltekerjük, majd tojással lekenjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 180 °C-on szép rózsaszínűre sütjük, körülbelül 20 perc alatt.
A tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetés után kis négyzetekre nyújtsuk őket. A tésztalapra halmozzuk a töltelékeket, majd kifli formát csinálunk belőlük. Tetejüket lekenj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt – ha szükséges, még egy kevés langyos tejet öntün...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a tejet és a tejszínt, sót, cukrot, 1 vaníliarúd kikaprat magjait, a tojásokat és az élesztőt szoba robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű