menu

Családireceptkönyv.hu

Velős pirítós


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


350 g sertés velő
1 evőkanál zsír
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma

őrölt bors
1 kávéskanál pirospaprika
½ kávéskanál őrölt kömény
½ dl víz

Elkészítés:


A hagymákat megtisztítottam, pucoltam. A vöröshagymát nagyon finomra vágtam és a zsíron aranysárgára pirítottam. Hozzátettem a velőt, sóztam, borsoztam, köménnyel, piros paprikával megszórtam, fakanállal kevergetve zsírjára pirítottam, aztán felöntöttem kis vízzel és tovább pároltam, ismételten lepirítottam.Végül zúzott fokhagymával ízesítettem. Folyamatosan krémesre kevertem.

Gyorsan elkészült! Laktató reggeli étel, vagy vacsora.
Érdemes dupla adaggal készíteni, mert gyorsan fogy! ;)
Pirított kenyérrel, csípős hegyes paprikával tálaltam.

Jó étvágyat!

Velős pirítós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csala Évi
Tejszínes-mustáros csirkemell pennével
Tejszínes-mustáros csirkemell pennével

A csirkemellet és a hagymát felkockázzuk, és egyszerre kezdjük pirítani kevés olajon. Addig a tészta vizét is feltesszük főni. Ha a csirkemell megpirult, rátesszük a kukoricát, ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fűszeres tepsis tarja
Fűszeres tepsis tarja

A tarját ujjnyi szeletekre vágom, a fokhagymával, sóval, borssal, majorannával és köménymaggal fűszerezem. Éjszakára hűtőbe teszem pihenni. Másnap kevés olajon mindkét oldalát elős...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
RIZSES ZÖLDBORSÓS HÚS
RIZSES ZÖLDBORSÓS HÚS

A hagymat aprora, a hust kissebb kockakra vagjuk. Olajon a hagymat uvegesre paroljuk, hozzadjuk a felkockazott hust, es egyutt kavarjuk ameddig a hus kifeheredik. Fuszerezzuk: so...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csikós tokány
Csikós tokány

A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított papriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk