2 db ananász (vagy 2 konzerv)
2 ek cukor (kristály, friss ananász esetén)
3 dl fehérbor (száraz)
szegfűszeg ízlés szerint (én őröltet használtam)
citromfű ízlés szerint
0.5 db vanília
só ízlés szerint
4 dl főzőtejszín
Előkészítjük az ananászt. Ha friss gyümölccsel dolgozunk: meghámozzuk, a középső részét hosszában kifúrjuk, a fás részeket eltávolítjuk. A húsát apró darabokra vágjuk, kevés cukorral meghintjük, és rövid ideig állni hagyjuk.
Egy kisebb lábosba öntjük a fehérbort, hozzáadunk bő 0,5 l vizet (vagy a konzerv ananász levét, kiegészítve úgy 5-6 dl-re), szegfűszeggel, citromfűvel, vaníliával és csipetnyi sóval ízesítjük, és 20 percig főzzük.
Finom lyukú szűrőn leszűrjük.
Ismét felforraljuk, s beletesszük az előkészített ananászdarabokat.
Amint újra felforr, levesszük a tűzről, és kihűtjük (hideg vizet eresztünk a mosogatóba, és kavargatjuk benne...).
Közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük a tejszínt.
A tésztának valót össze gyúrtam,két harmad részét kinyújtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.Tetejét megszórtam zsemlemorzsával és jön a krém.. A puding még langyos,amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlmát megpucoljuk , felkockázzuk és a meggybefőtt levével cukorral fahéjjal citromlével szegfűszeg , pici sóval feltesszük főni . Amikor kész hozzátesszük a meggyet . Majd a tejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. 2. A meghámozott cukkinit kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és hozzáadjuk a hagymához. Megpirítjuk. 3. Felöntjük ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű