A heckhez
1 kg heck (filé)
3 gerezd fokhagyma
0.5 l tej
1 tk só
Az aranypanírhoz
20 dkg finomliszt
3 db tojás
1 tk fűszerpaprika
0.5 kk só
2 dl tej
A filéket megmosom, majd jól megszeretgetem átpaszírozott fokhagymával.
Sós tejbe teszem egy éjszakára.
A panír hozzávalóit egy tálba öntöm és robotgéppel csomómentesre keverem.
A hekkfiléket megszórom halfűszerrel.
Belemártom a sűrű, fűszeres masszába, kissé lecsepegtetem és forró olajban, kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
Vegyes zöldségsalátával tálalom.
A tőkehalfilét mossuk, sózzuk (nem sokat) és borsozzuk. Megszórjuk egy kis kakukkfűvel. Fogunk egy alufóliát, és fél evőkanál olajat csepegtetünk rá, amire ráfektetjük a halat, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit zsírral kikenjük, aljára karikára vágott főtt burgonyát teszünk, ráhelyezzük a hal szeleteket, arra a vékony szalonna szeleteket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karikára vágott póréhagymát kevés zsíron megpirítottam, hozzáadtam az apró csíkokra vágott sárgarépát, a kis darabokra vágott brokkolit és kevergetve megpirítottam. Vizet nem adt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű