250 g tészta ( tagliatelle vagyis szélesmetélt)
20 dkg füstölt virsli
20 dkg krémsajt
2 ek főzőtejszín
2 db szárított paradicsom
0.5 csokor bazsalikom ( friss)
1 kis fej vöröshagyma
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek citromlé (ízlés szerint)
Főzzük ki a tésztát.
Vágjuk apróra a vöröshagymát, és kevés olajon kezdjük el pirítani.
1-2 perc múlva adjuk hozzá az apró kockákra vágott virslit is. Sózzuk, borsozzuk.
Pár perc után mehet hozzá a krémsajt és a tejszín.
Forraljuk be jó sűrűre, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott, szárított paradicsomot és apróra vágott, friss bazsalikomot. Ízlés szerint kis citromlét is csepegtessünk bele.
A kifőtt tésztával összekeverve tálaljuk.
1 tojásból, sóból, kevés vízből és annyi lisztből amennyit felvesz, kemény tésztát készítünk. Kinyújtjuk, olyanra vágjuk amilyen tésztát szeretnénk, és forrásban lévő vízben kifőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük 6 percig, majd hozzáadjuk a brokkolit és együtt is főzzük 3 percig, leszűrjük, alacsonyra vesszük a hőfokot és hozzáadjuk a paradicsomot, együtt főzzük 2 percig, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk/reszeljük, majd besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Később kicsavarjuk belőle a nedvességet és a zsiradékon a cukor hozzáadásával folyamatosan kevergetve ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejetmeglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut. Egy tálba...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz