80 dkg csirkemell filé
6 evőkanál finomliszt (finom)
5 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka
2 dl tejföl
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
5 dl víz
2 ek napraforgó olaj
A felszeletelt csirkemelleket sózzuk, lisztbe forgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük és fóliával letakarva sütjük.
2 ek olajon az átpréselt fokhagymát megfuttatjuk, ráteszünk 3 ek lisztet, és a rántást felengedjük 0,5 l levessel, belekeverjük a tejfölt, sót és a borsot.
A megpuhult csirkemellet leöntjük a fokhagymás mártással, és 10-20 percre visszatesszük a sütőbe.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk. A lisztet tojást tejet kikavarjuk, sűrűbb legyen mint a palacsinta tészta. Hozzá adjuk a fűszereket, majd a csirkemell darabkákat. Átforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket kicsontoztam, lebőröztem és nagyjából egyforma vastag szeletekre vártam. Megsóztam mindkét oldalukat, majd megforgattam egy kis lisztben, a felesleget leráztam. Se...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet félbevágjuk. A vastagabbik oldala felől éles, hosszú pengéjű hegyes késsel felszúrjuk. Vékonyan felcsíkozzuk a megmosott parajt. Hozzákeverjük a ricottát, a reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemell szeletet roston megsütöm, szelek rá paradicsomkarikákat, teszek rá apróra vágott lila hagymát, oregánot végül pedig sajtszeletet, amit sütőben vagy grill sütőben pá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz