50 dkg csirkemell filé (6 szelet)
12 szelet bacon
1 db gombakonzerv
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek ajvár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát átpirítjuk, rádobjuk a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, a kakukkfűvel, és az ajvárral. A fokhagymát kis szeletkékre vágjuk, és a töltelékhez adjuk.
Kevergetve jól átpirítjuk.
Amíg pirul a gombás töltelék, a csirkemell-filét kiklopfoljuk.
A mellek egyik felére halmozunk a gombás töltelékből, összecsavarjuk, és minden csirkemellre 2 szelet bacont tekerünk. Fogpiszlákóval megtűzzük, hogy a töltelék ne csússzon ki (lehet hústűt vagy bambuszpálcát is használni).
Tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és alufóliával lefedve, kb. 40 percig sütjük.
Levesszük róla a fóliát, és újabb kb. 10 percig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül a tetején.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A húst felszeleteljük kb. centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk. A tejfölt, mustárt, olajat, borsot alaposan összekeverjük. A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverékk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA metélőhagymát és a vöröshagymát tisztítsd meg, és aprítsd fel. Az olívaolajon süsd üvegesre a vöröshagymát, szórd rá a curry-t, és gyakori kevergetés mellett pirítsd még néhány p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűOlajon dinszteljük a hagymát,ne sajnáljuk belőle. Jó szaftja lesz a májnak.Kicsit sütjük és beletesszük a májat is. Fűszerezzük,paradicsom levet is hozzáöntjük. Annyi vizet öntün...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, majd sózzuk. A fűszereket elkeverjük...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű