menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkini fasírt


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg cukkini
15 dkg zabpehelyliszt (vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál ételízesítő
1 kk majoranna
1 kk oregánó
5 dkg zsemlemorzsa
1 ek só
2 dl napraforgó olaj

Elkészítés:



Reszeljük le a cukkinit (tökreszelő, nagyobb lyukon).
Sózzuk meg a cukkinit, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só.
Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat (kis lángon, ne hevüljön gyorsan és túl), 1,5-2 cm-ig érjen az edény falán nézve.
Ha levet eresztett a cukkini, nyomkodjuk ki, és öntsük le a levét.
Tegyük hozzá a lisztet, fűszerezzük (sót ekkor már ne tegyünk bele, az csak a leve kiengedéséhez kellett és elegendő mennyiséget magába is szívott) és alaposan keverjük össze.
Mélytányérba öntsünk egy nagyobb marék zsemlemorzsát.
A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat, vagy rudakat formázzunk, és hempergessük meg a zsemlemorzsában.
Csipet zsemlemorzsával próbáljuk ki, hogy megfelelő meleg-e az olaj (ha a morzsa rögtön el kezd sercegve sülni, akkor megfelelő).
Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat (figyelve arra, hogy az olajban sercegve süljön, vagyis ne hűljön ki az olaj). Ha kissé lehűlt, várjunk egy kicsit, amíg a következő adagot sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A liszt fajtájától is függ, mennyire lesz formázható a massza. Ha nem akar összeállni, bele lehet ütni egy tojást (pl. a teljes kiőrlésű tönköly- vagy rozsliszttel kellően ragacsos, nem kell bele tojás.
Az egészségesebb elkészítésre tekintettel szűken bánjunk az olajjal, amiben sütünk. Egyszerre max. 4-5 db fasírtot süssünk, hogy ne hűtse le nagyon az olajat. A képen látható fasírtok teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készültek.

Cukkini fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Falafel
Falafel

A szóját, vagy a csicseriborsót vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Húsdarálón ledarálom, majd elkeverem a szétnyomott fokhagymával, a sütőporral, a sóval, a fűszersóval és 2-3 kan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Krumplibaba
Krumplibaba

A krumplit és a hagymát lereszeljük.Belerakjuk a tojást,lisztet,sót,borsot,majoránnát. Olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Reszelj össze sajtot és krumplit!
Reszelj össze sajtot és krumplit!

Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az íg...

Elkészítési idő: 1,30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög spenótos-fetás kosárkák
Görög spenótos-fetás kosárkák

Elkészítjük a tölteléket: az olívaolajon üvegesre dinszteljük az újhagymát és a fokhagymát. Egy nagy keverőtálba tesszük a felolvasztott, alaposan kinyomkodott leveles spenótot, ma...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk