25 dkg trappista sajt
2 tojásfehérje
zsemlemorzsa
sütéshez
olaj
A sajtot lereszeljük, a két tojásfehérjét enyhén felverjük, összekeverjük.
Golyókat formálunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
Az alapanyagokat összedolgozzuk, és diónyi gombócokat formálunk. lobogó sós vízben kifőzzük (míg feljönnek a víz tetejére), és megforgatjuk az olajon megpirított prézliben.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A karfiolt forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricákat megtisztítjuk, a leveleket és a hajat leszedjük róluk, a csövek végeit levágjuk. Bekenjük őket vajjal - 1-1 teáskanálnyi per cső -, alufóliára fektetjük kettesével....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű