1 kg fejtett bab (Tellér bab: szép tiszta, hibátlan)
50 dkg füstölt sertéscsülök (vagy tarja v. kolbász, ízlés szerint)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma (nagy)
só ízlés szerint (kevés só a füstöltek és miatt)
bors ízlés szerint
4 db babérlevél
1 evőkanál finomliszt
330 g tejföl
Előző este beáztatjuk a babot jó bő, hideg vízben, és főzés előtt átmossuk -így tesszük fel főzni, ugyancsak hideg vízben.
Hozzáadjuk a füstölt husikát, kolbászt, majd a borsot, babérlevelet.
Belereszeljük (sajtreszelőn) a vöröshagymát, fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát.
Puhára főzzük -az előáztatás miatt ez nem olyan hosszú idő, mint egyébként!
Utolsó lépésként behabarjuk a tejfölös liszttel.
A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majoranná...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tököt besózom, átforgatom és állni hagyom. A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom és az olajon kevergetve megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, rádo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--Étolajat forrósítunk egy lábosban. -- Amikor forró, ráöntjük a konzerv zöldborsót ( leve nélkül ) és a karikára vágott répát --Kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA spenótot megfőzzük sós vízbe, amikor már megpuhult készítünk egy fokhagymás rántást. Felengedjük tejjel. A vízből kiszedjük a spenótot. Késsel összedaraboljuk és beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű