menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött burgonyatekercs salátaágyon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonyát héjában megfőztem
20 dkg liszt
10 dkg vaj
2 db tojás
1 evőkanál só
A töltelékhez:
80 dkg darált húst (zsírosabbat), 20 dkg sárgarépát kockákra vágva, 20 dkg gombát laskára vágva és 20 cm hosszú póréhagymát karikára vágva használtam.

Elkészítés:


A tésztát:1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem.Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet (ez a burgonya minőségétől függően változhat), 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót.Lisztezett gyúrótáblán összegyúrtam.
Addig hagytam állni, amíg a tölteléket elkészítettem.

A töltelékhez:
80 dkg darált húst (zsírosabbat), 20 dkg sárgarépát kockákra vágva, 20 dkg gombát laskára vágva és 20 cm hosszú póréhagymát karikára vágva használtam.
Zsíron a hagymát fonnyasztottam, majd a tűzről levéve megszórtam 3 kávéskanál fűszerpaprikával, 1 kávéskanál borssal, 2 gerezd fokhagymát belenyomtam, ízlés szerint sóztam.
Hozzáadtam a húst és visszahelyeztem a tűzre. Fehéredésig pároltam, majd kicsi vizet hozzá adva fedő alatt 20 percet főztem,akkor a sárgarépát és gombát is beleöntöttem és együtt készre sütöttem.Hagytam kihűlni.

A tésztát, lisztezett zsírpapíron elnyújtottam 1 cm vastagságúra. Amikor a töltelék meghűlt, rákentem a tésztára teljes hosszába és szélességébe.A papír segítségével feltekertem.
Egy kicsit megdíszítettem és előmelegített sütőbe tettem.

180 fokon 45 perc alatt sült meg. A 40. percnél egy tojással megkentem a tetejét és visszatoltam a sütőbe.
Gyönyörűen megsült.

Töltött burgonyatekercs salátaágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: debovszkij
Käsespätzle baconnel és karamellizált hagymával
Käsespätzle baconnel és karamellizált hagymával

1. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és a borsot, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és az egészet jól összekeverjük. 2. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, közben fol...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Diós szilvalekváros rakott tészta
Diós szilvalekváros rakott tészta

A tésztát sós vízben megfőzöm, leöblítem, és az olvasztott vajon megforgatom. Egy kisebb tepsit kikenek a vajjal, és meghintem a zsemlemorzsával, majd a főtt tészta egyharmad részé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Slavitsek Endre Kedvelnék
Palacsinta

A palacsinta tésztához egy tálba tedd bele a lisztet, a tojást, a cukrot és a sót. A tej felével keverd el csomómentesre. Add hozzá a tej másik felét és a szódavizet. Keverd el e...

Elkészítési idő: 40 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Kelesztés nélküli olajos sós kiflik
Kelesztés nélküli olajos sós kiflik

ELKÉSZÍTÉS: A lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olaj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk