menu

Családireceptkönyv.hu

zserbó


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához

35 dkg liszt
30 dkg vaj vagy margarin (vajjal finomabb)
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
1 tojás plusz egy tojássárgája a tészta bekenéséhez
1 dl langyos tej
1 mokkáskanál cukor az élesztőhöz

A töltelékhez

30 dkg porcukorral elkevert darált dió
40 dkg sárgabaracklekvár (lehetőleg házi baracklekvárt használjunk)
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


Elkészítés:

Az összemorzsolt élesztőt a langyos tejben a mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a puha, szobahőmérsékletű vajjal alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a megkelt élesztőt, a porcukrot, majd összegyúrjuk. Ehhez a művelethez használjuk bátran a robotgépet. A tészta akkor jó, ha már elválik a táltól. Az elkészült tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egy-egy darabot 35x25 cm-es nagyságú sütőlemez méretére nyújtjuk. Az első, vékonyra nyújtott lapot betesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és rákenjük a baracklekvár felét, erre rászórjuk a porcukorral elkevert darált dió felét. Ráhelyezzük a második tésztalapot, erre megint lekvár majd darált dió jön, végül a harmadik lappal befedjük. A tetejét a villával felvert tojássárgájával vékonyan bekenjük, majd hústűvel megszurkáljuk.
Egy órán át pihentetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, gőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét (egy pici vajat is tehetünk a csokihoz), és vékonyan elkenjük a tészta tetején. Kis téglalapokra szeleteljük, de csak akkor, ha a tészta már teljesen kihűlt, egyébként könnyen darabokra törik. Frissen is nagyon finom, de egy-két nap után az igazi.

AZ ORIGO LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
MÁKOS POGÁCSA
MÁKOS POGÁCSA

A langyos tejbe fél evőkanál cukrot szórunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel. Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a mákot, a cukrot, a zsírt, és összemorzso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mangós répatorta
Mangós répatorta

Sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába simítom, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöm. Ha kihűlt, rákenem a krémet, amit az alábbiakból keverek ki: 5 ek. ricott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: emaxa
HRK-HRK koláč
HRK-HRK koláč

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zserbó (Levendulalány)
Zserbó (Levendulalány)

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk