menu

Családireceptkönyv.hu

Almás lepény


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,

Elkészítés:


.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az almát el készítem,2 kg almát meg hámozok le reszelek,fahéjjal,cukorral,pár szem szegfűszeggel,reszelt narancs vagy citrom héjjal meg párolom,és szürön le csepegtetem,a tésztát két felé osztom,gáz tepsit ki vajazok és lisztezek.bele nyújtóm az egyik tésztát,meg szóróm darált dióval,és az almát el osztóm rajta,majd a másik tésztát is ki nyújtóm és be fedem vele az almát.meg szurkálom és forro sütőben meg sütöm.A vajtól és a citrom héjtól nagyon finom ízt kap.

Almás lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csupacsokis diós sütemény
Csupacsokis diós sütemény

A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban . A kókusztejet felmelegítjük, összekeverjük a citromlével, kókuszzsírral majd hozzáadjuk a száraz keverékhez. Sütőpapírral kib...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós kalács- hatos fonattal
Foszlós kalács- hatos fonattal

Ha kézzel vagy kézi mixerrel dolgozunk, akkor a fél deci langyos tejet keverjük el egy teásaknál cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá egy-két evőkanál lisztet, és te...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Csíkos sütemény
Csíkos sütemény

A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük,hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint,a langyos mézet,végül a szódabikarbónával elkevert lisztet,és jól összedolgozzuk.Közepes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marlenka--Gizi receptjei
Marlenka--Gizi receptjei

Egy fém tálba tegyük bele a margarint, a mézet, a porcukrot, és a kissé felvert egész tojásokat, majd vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk fel. Amikor teljesen fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk