Dióból és mézből készül, ezzel kínálják meg az újévi köszöntőket, és ősi dallamra egy külön éneket is dalolnak hozzá. Hozzávalók:25 dkg méz,25 dkg dió,25 dkg mák darálatlan,reszelt citrom és narancshéj,
a mézet pergelődni tesszük, közben keverjük, hogy le ne égjen. Sötétbarnára pergeljük, mert különben a dáláuzi nem keményedik meg.Külön edénybe a mákot szárazon kissé megpergeljük és a héjától megtisztított, cikkekre vágott diót a mákkal együtt a forró mézbe keverjük. Tehetünk bele kevés reszelt citromhéjat, vagy narancshéjat is. A gyúródeszkát megvizezzük és arra rakjuk ki a dáláuzit, kisebb csomókba. A csomókat vizes kézzel kerek, négyszögű, vagy csúcsos alakúra formázzuk. Tetejükre tehetünk cukros mandulát.
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk, a gyümölcslét pedig felforrósítjuk. Ha a zselatinlapok megpuhultak, akkor kinyomkodjuk a vizet belőle, és a cukorral együtt elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze egy tálban a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a sót, majd külön a túrót, a joghurtot, a tojást és az olajat. Keverd össze a két tál tartalmát, majd óvatosan forgasd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni. Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé oszta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a tejfölt, a vajat, a tojásokat, a vaníliás cukrot és a szódabikarbónát tésztává gyúrjuk és pihentetjük. Majd késfok vastagságúra kinyújtjuk, kekszformákkal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű