Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 nagyobb szál petrezselyem gyökere, 2 sárgarépa, 15 dkg hajdinakása, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 teáskanál só, kis csokornyi petrezselyem zöldje.
A szalonnát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és sárgarépát megtisztítjuk, és hosszabb hasábokra vágjuk.
A szalonnát kevés zsíron kiolvasztjuk, megpároljuk benne a vöröshagymát, a zöldséget és sárgarépát.
A hajdinakását forró vízben átmossuk. Leszűrjük, majd kétszer hideg vízzel is leöblítjük.
A párolódó zöldségeket megszórjuk őrölt pirospaprikával, beleborítjuk a hajdinát, és azonnal felengedjük két liter vízzel.
A burgonyát meghámozzuk, vékonyra felkockázzuk, és a levesbe borítjuk. Kevés sóval ízesítjük, és készre főzzük.
A megfőtt ételbe apróra vágjuk a petrezselyem zöldjét, és azonnal tálaljuk.
A káposztát csíkokra vágjuk, majd vízbe tesszük a karikára vágott burgonyával együtt. Ízesítjük a köménnyel, sóval és borssal. Ha a káposzta félig megfőtt, pirospaprikás rántást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0.5 liter vízben feloldjuk a húsleveskockákat, és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Utánasózzuk, és ha puhára főtt, áttörjük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az edami és a füstölt sajtot lereszeljük. 2. A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat megolvasztjuk. Pár perc alatt üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a krémsajtot, és egysz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd 3-4 percig tovább pároljuk, és felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű