1 kg krumpli,10 db főt tojás,70 dkg füstölt kolbász,1 fej hagyma,20 dkg füstölt szalonna,0,5 l tejföl,só,bors,
Elkészítés: A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük szintén sós vízben. Eközben a hagymát kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk a szalonnát felszeleteljük. A megfőtt tojást megpucoljuk és karikákra vágjuk, a megfőtt krumplit meghámozzuk, szintén karikákra vágjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, egy sor krumplit rakunk az aljára, sózzuk, borsozzuk, hagymát szórunk rá, kolbász és tojáskarikákat ráhelyezzük és tejföllel meglocsoljuk, majd újra egy sor krumpli és így tovább. Tetejére krumpli kerül és arra helyezzük a szalonna csíkokat, melyeket bevagdalhatunk. 30 percig sütjük sütőben. Savanyúságot kínálunk hozzá.
Húsokat megmossuk. Erős hüvelyk ujjnyi kockákra vágjuk. Nagy lábosban vajon vagy forró olajon fehérre pirítjuk. Vízzel felöntjük, majd beletesszük a babérlevelet, fél húsleveskocká...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: NehézA szalonnát felkockázom és kisütöm a zsírját, ha kész, akkor kiveszem a szalonna darabokat és félreteszem. A hagymát és fokhagymát vékony karikára vágom, a szalonna zsírján üve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsgombócokat tepsibe rakjuk, 30 percig 170 C fokon sütjük. A karalábét lereszeljük, annyi vizet öntünk rá hogy épp ellepje, rátesszük az ételízesítőt. Addig főzzük amíg a hús sü...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű