menu

Családireceptkönyv.hu

Tócsni


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 kg burgonya (megtisztított, hámozott),15 dkg liszt,2 db tojás,ízlés szerint fokhagyma,só,bors,

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük.Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.


Tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Juhtúróval töltött rántott gomba
Juhtúróval töltött rántott gomba

A gombát megpucoljuk, és megmossuk. A juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az összezúzott fokhagymával, borssal ízlés szerint fűszerezzük. A juhtúróval megtöltjük a gombafejeke...

Elkészítési idő: Kb. fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis-sajtos puffancs – sütőben, zsiradék nélkül
Cukkinis-sajtos puffancs – sütőben, zsiradék nélkül

A hozzávalókat a szezámmag kivételével összekevertem, és hagytam állni kb. 30 percig. Ekkor púpos evőkanálnyi adagokból vizes kézzel golyókat formáztam, szezámmagba forgattam, és k...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabriella
Tojáspörkölt (Anyukánk receptje)
Avatar Viktória Kedvelnék
Tojáspörkölt (Anyukánk receptje)

A tojásokat keményre főzni és apróra kockázni. A hagymát az olajon üvegesre dinsztelni és rátenni az apróra vágott tojást. A paradicsompürét felengedni vízzel és ráönteni a hagymá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártáss
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártáss

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A padlizsánok szárát levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Éles késsel rombusz alakban beirdaljuk a húsát, úgy, hogy a padlizsán “kerete” ép ma...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk