• 400-450 g fililo tészta
• 200 g vajat megolvasztva
• 1 kg tej
• 120 g liszt
• 4 tojás
• 1 teáskanál vanília kivonat
A töltelékhez
• őrölt fahéj
• porcukor
1. A hagyományos bougatsa recept elkészítéséhez kezdjük el a töltést (1-3. Lépések). A bougatsa töltését előkészítse egy nagy tálban a cukrot, a tojásokat és a lisztet; Habverővel, amíg az összetevők össze nem állnak.
2. Öntsön egy serpenyőbe a tejet és a vanília kivonatot, és forraljuk fel. Közvetlenül a tejet felforraló forralás előtt öntsük a tej 1/3 részét a lisztkeverékbe és keverjük.
3. Fordítsa le a hőt, és tegye bele a lisztkeveréket a serpenyőbe a megmaradt meleg tejhez. Nagyon gyorsan habozzon, amíg a keverék sűrűsödik, sima és krémes. (Ne távolítsa el a serpenyőt a tűzhelyről.) Ez 2-3 percet vesz igénybe. Távolítsa el a serpenyőt a tűzhelyről, és alkalmanként keverje meg, hogy a pudingréteget tetejére formálja, miközben elkészíti a bougatsa recept többi részét.
4. A bougatsa recepthez egy nagy sütési tálca szükséges, kb. 20 × 30 cm. Egy süteménykefével használjon vajat a tálca aljának és oldalainak.
5. Csavarja ki a fillo tésztát a műanyag hüvelyből. Ennek a bougatsa receptnek a megtartásához 10-12 phyllo lapra lesz szüksége. Használjon 5-6 lapot fililo-t a bougatsa aljára és 4-5 lapot a tetejére.
6. Kezdje el úgy, hogy a lapokat egyenként helyezze rá a tálca aljára, ügyelve arra, hogy alaposan megszórja az olvasztott vajat. Tipp a pudingrétben, simítsuk fel a felületet egy spatulával, és hajtogassuk a phyllo lemezlapokat a pudingra. Tegyük fel a bougatsa-t 4-5 filé lapra, megszórva minden lapot megolvasztott vajjal. Ha egy késsel vágja a túlzott filó egy részét, ha tetszik, és a többiet a szélén dobja. Enyhén megkenjük a tetejét, és éles kést vágunk a bougatsa tetejére.
7. A bougatsa-t előmelegített sütőben 45 percen keresztül 160 ° C-on sütjük, amíg a filó éles és aranyos.
8. Hagyja a bougatsa lehűlni egy ideig, mielőtt kiszolgálja, és megszórjuk a jeges cukrot és a fahéjat. Élvezze, amíg meleg, forró csésze kávé vagy tea.
A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük sütés közben megnőnek a kiflik. 2 cipór...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűOldjuk fel a vízben az élesztőt. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, az olajat és a sót. Öntsük rá az élesztős vizet. Üssük fel a tojást, enyhén verjük fel, aztán azt is öntsük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt és szórjuk a cukrot. Ráöntjük a langyos tejet, belerakjuk a 2 tojássárgáját és belemérjük az olajat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű