Tojás
Cukor
Liszt
Porcukor
Egy edényben, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Utána óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a lisztet.
Sima, csöves habzsákból, vagy ha nincs ilyen kéznél, akkor zacskóba töltjük és abból adagoljuk a babapiskóta alakokat egy sütőlemezre, majd meghintjük porcukorral, és kicsit állni hagyjuk.
Előmelegített sütőben, 160 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük.
10-12 db piskóta elkészítéséhez elég.
A tepertőt ledaráljuk, a főtt tojásokat apróra vágjuk, hozzáadjuk a vajat, vöröshagymát és a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Ha túl sűrű lenne, kevés tejföllel lazíthatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban alaposan összekeverjük a sajtot, joghurtot, kaprot, 1 teáskanál olajat és 1/4 teáskanál fokhagymaport. Egy közepes serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaola...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegmossuk a gombákat és eltávolítjuk a szárait. Ha szép egészséges és friss gombát sikerül vásárolni, nem fontos megpucolni. A gombákat behelyezzük abba a tálba, amiben sütni fogju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst 8 egyforma részre vágjuk. Magas falú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a sóval, borssal fűszerezett csirkemelldarabok minden oldalát 1-2 perc alatt pirosra sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű