Liszt
Sútőpor
Margarin
Tej
Porcukor
Élesztő
Dió
Baracklekvár
A lisztet tálba mérjük, hozzászórjuk a sütőport, belekockázzuk a margarint.
A tejet megmelegítjük, beleszórunk egy kevés porcukrot (5 dkg), és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson.
Közben a margarint elmorzsoljuk a sütőporos lisztben, hozzáadjuk a maradék porcukrot és a tojást.
Ha az élesztő már jó magas, akkor azt is a masszához öntjük, és alaposan kidolgozzuk.
Három gombócra osztjuk a tésztát. Előkészítünk egy nem túl nagy tepsit (méretet nem írok, mert egyedi a sütőtálam, de A/4-es lap nagyságnál valamivel kisebb legyen). Kicsit kikenjük margarinnal, majd belenyújtjuk az első lapot. A diót összekeverjük a porcukorral (10 dkg).
A lapot megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, és megszórjuk egyenletesen, a cukros dió felével.
Jöhet rá a következő tésztalap, majd ismét lekvár és dió, végük a harmadik tészta, ami befedi.
Hagyjuk egy negyedórát pihenni, majd megszurkáljuk egy villával, és előmelegített sütőbe tolva, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ki kell kihűlnie, csak ezután vonjuk be olvasztott csokoládéval.
Ehhez a tortabevonót apróra tördelve, egy ek. olajjal, hőálló tálba tesszük, és vízfürdőbe téve felolvasztjuk.
Ha megszilárdul a máz, lehet hosszúkás darabokra szeletelni.
1. Egy közepes tepsit vajjal kikenünk. 2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe öntjük, majd vízfürdőben 3 órán keresztül főzzük. Edénybe tesszük a mézet, a cukrot, 10 dkg vajat,a tojásokat, és gőz fölött állandó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kihűlt tésztát annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesHetekig eláll
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű