menu

Családireceptkönyv.hu

BÖLLÉR TOKÁNY


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 10-12 személyre
kevés zsír vagy olaj
15 dkg szalonna
2 kg tarja
4 gerezd fokhagyma
40 dkg hagyma
2 evőkanál kakukkfű
15 dkg paradicsompüré
50 dkg csiperkegomba
5-6 ecetes uborka
1 szál kolbász
20 dkg tejföl
2 dkg liszt
őrölt bors

a tálaláshoz: friss kenyér vagy tészta

Elkészítés:


A zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott tarját és az átpréselt fokhagymát.

A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a félkarikákra vágott hagymát és a paradicsompürét. Kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés vizet öntünk rá, és puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a felaprított gombát és uborkát, valamint a karikára vágott kolbászt. Tovább főzzük, amíg a gomba is meg nem puhul, ha szükséges, utánaízesítjük.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, a tokányhoz adjuk, ezt követően jól kiforraljuk.

Friss kenyérrel, esetleg tésztával tálaljuk.

Tipp: bográcsban elkészítve a legfinomabb!

http://gyemantkonyha.blogspot.hu/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
káposztás tarja
káposztás tarja

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Rakott káposzta
Rakott káposzta

A 3 ujjnyi füstölt szalonnát 5 mm-es csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük, kb. háromnegyednyire készre sütjük, a szalonnákat kiszedjük, félrerakjuk. Közben a savanyú káposztát kics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ragacsos sült oldalas
Ragacsos sült oldalas

A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük. A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt f...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
Sajtos karaj
Sajtos karaj

A karajszeleteket kiklopfolom, sóval, borssal fūszerezem. A trappista sajtot, füstölt sajtot, pirospaprikával összekeverem. A húst ebbe a keverékbe mártom, hogy jól rátapadjon a s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk