menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsós csirkeragu sajtos püré alatt sütve


Írta:

Elk. idő: 40 PERC + SÜTÉS
Adag: 4 SZEMÉLYRE
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli | 5 dkg vaj | 2 dl tej | só, frissen őrölt bors | 2 tojás | 10 dkg félkemény sajt | 1 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 50 dkg csirkemellfilé | 40 dkg zsenge zöldborsó | 1 gerezd fokhagyma | 2 dl paradicsomszósz

Elkészítés:


1. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, törjük át a vajjal, tejjel. Sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, keverjük el benne a felvert tojásokat, a reszelt sajtot.

2. A raguhoz dinszteljük meg az apróra kockázott vöröshagymát az olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, pirítsuk át. Tegyük bele a zöldborsót, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel a paradicsomszósszal. Főzzük 15 percet.

3. Szedjük a ragut tűzálló tálba, fedjük be egyenletesen a sajtos pürével. 230 ºCra előmelegített sütőben süssük pirosra a püré tetejét.

Trükkök, tippek, praktikák:


KALÓRIA: 683 KCAL/ADAG

Zöldborsós csirkeragu sajtos püré alatt sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kacsamáj zsírjában sütve
Kacsamáj zsírjában sütve

A kacsamájat 1 éjszakára tejbe áztatjuk. Másnap papírtörlővel óvatosan felitatjuk róla a nedvességet. A felkockázott hájhoz kevés ( kb 1/2 dl) vizet adunk, kis lángon - hogy ne é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Csirkemáj baconszalonnában
Csirkemáj baconszalonnában

A csirkemájakat letisztogatjuk, 2 órára tejbe áztatjuk. Saláta: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és 2 evőkanál felfórosított olívaolajon 10 percig pirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Toszkán csirkeragu
Toszkán csirkeragu

A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 pe...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csirkemáj karamellizált hagymával
Csirkemáj karamellizált hagymával

A csirkemájat megmossuk, jól lecsepegtetjük és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A hagymát karikára vágjuk, és egy wokban 2 evőkanál olívaolajon a sóval, borssal és a cukorra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk