40 dkg kenyérliszt (a jó minőségű finom is megteszi)
2 dl langyos víz
0,5 dl tej
1 púpos tk. só
2 ek. olaj
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
2 dkg friss élesztő
Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. Bedagasztjuk a tésztát, és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, majd három, egyforma darabba vágjuk. Megformázzuk a bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket.
Letakarjuk, majd kb. 30 perc alatt duplájára kelesztjük (én a melegedő sütő tetejére tettem a tepsit). A sütőt 200 fokra állítjuk.
A megkelt tésztán egy éles pengével bevágásokat ejtünk, majd vízzel alaposan lepermetezzük (ha van, akkor egy nagy, XXL méretű sütőzacskóba is belehúzhatjuk).
Kb. 25 -30 perc alatt ropogósra sütjük. Amint kivesszük a sütőből kevés vízzel lepermetezzük, hogy a héja szép fényes legyen.
A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a fél citrom lev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverni majd az útfűves vizet is beletenni, simára keverni. Enyhén olajozott serpenyőben sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. A száraz anyagokat egy tálban összekavarjuk, majd a habh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverem a cukorral a puha margarinnal, hozzáadom a sütőport, vaníliás cukrot, majd bele keverem a lisztet. Margarinos, lisztezett tepsibe öntöm. Kicsit k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű