60 dkg sertésszűz
20 dkg ementáli sajt
7 dl 100%-os paradicsomlé
6 evőkanál étolaj
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál kristálycukor
fél kiskanál kakukkfű
só
bors
A húst szúrd fel, szórd meg sóval, és tedd félre.
A petrezselymet aprítsd fel, a sajtot reszeld le, és a zúzott fokhagymával keverd össze.
Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a tölteléket tömd a hús belsejébe, és a nyílást hústűvel rögzítsd.
Egy tepsibe önts olajat, helyezd rá a húst, és előmelegített sütőben 45 percig süsd.
A hat kanál olajon dinszteld meg a felaprított hagymát.
Szórd rá a lisztet, és állandó kevergetés mellett főzd néhány percig.
Ekkor öntsd fel a paradicsomlével, tedd bele a babérlevelet, és ízesítsd a cukorral, a kakukkfűvel, a sóval, borssal.
Főzd mártás sűrűségűre néhány perc alatt, és a megsült, felszeletelt húst locsold meg a mártással tálaláskor.
A vajon megdinszteltem a zöldhagymát és az apróra vágott sonkát. A tojásokat finomra lereszeltem, elkevertem a hagymás sonkával, a zöldfűszerekkel, a tojássárgájával, sóztam borsoz...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is lát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon kívül minden húsgolyóhoz való összetevőt összedolgozunk, vizes kézzel gombócokat formálunk, majd a vajon kisütjük a golyókat. A maradék vajhoz hozzákeverjük a tejszínt és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes