A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin
7 ek tej
1 tojás
fél cs sütőpor
1 cs vanillincukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
A töltelékhez:
5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 nagy és 1 kis pohár tejföl
fél citrom leve
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
A tésztát ketté vesszük, mindkét buciból tepsi méretű lapot nyújtunk.
Az egyiket kivajazott tepsi aljára fektetjük.
Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a kis és nagy pohár tejfölt és a fél citrom levét.
Az így kapott krémmel megkenjük a tepsiben lévő tésztalapot, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot.
A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Porcukorral tálaljuk, melegen és hidegen is isteni!
Hamis, mivel nem tartalmaz túrót.
Véletlenül jöttem rá, hogy a pudingos-tejfölös egyvelegnek krémtúró íze van. Így egy kicsit felturbózva, sütés után is megmaradt ez az ízhatás. Nagyon egyszerű és gyors sütemény.
A vajas részhez a vajat a lenmagliszttel összedolgozzuk, majd téglalappá formázzuk és betesszük a fagyasztóba. Ezután a tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA datolyát és a szilvát néhány órára vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A hozzávalókat aprítógépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, kevés vízzel javíthatunk az áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és cukrot habosra, fehérre keverjük, a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A száraz hozzávalókat külön összekeverjük. Alacsony fokon keverem a vajhoz a száraz részt, majd a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMáz: 10 dkg tortabevonó, 5 e.k. olaj, gőz felett felolvasztjuk, és a masszára kenjük. 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű