1 fej lapos ( ! ) káposzta, kevés hordós káposzta
0.5 kg darált hús
1 csésze rizs - kb. 30 dkg
1 fej vöröshagyma, apróra vágva, zsírban megfonnyasztva
1-2 cikk fokhagyma - nagyságtól függ
pirospaprika
só, bors, babérlevél
ételízesítő
paradicsom sűrítmény
A káposztát egészben, ecetes, sós lében abárolni, levelekre szedni.
Az összetevőket az ételízesítő kivételével összekavarni.
Apró káposzta a fazék aljára, babérlevél, ha van néhány karika zöldpaprika.
Mehet rá a töltelék.
Lapuval betakarjuk. A paradicsom konzervet felengedjük vízzel, teszünk bele ételízesítőt, és ráöntjük a káposztára. A víz lepje el.
25-30 percig főzzük. ( Kóstolni kell! )
Víz helyet felönthetjük húslevessel.
Tehetünk bele szalonna bőrt, füstölt húst. Füstölt kockát.
A karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe teszem. A panírhoz a hozzávalókat egy tálban ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a húsokat enyhén megveregetjük, sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Egy mély jénait vagy tepsit vékonyan kikenünk zsírral, bele tesszük a vékony karikára vágott kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágom. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágom és egy serpenyőben felteszem sülni. A vöröshagymát megpucolom, apró kockákra vágom. A kicsit megpirult, és zsírt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A csülköt a főzést megelőző nap este áztassuk be hideg vízbe. Biztos, ami biztos, ne legyen olyan vadul sós. 2. Másnap tegyük fel főni a fűszerekkel együtt. (A méz, a sárgarépa...
Elkészítési idő: 2-2.5 óra Nehézség: Közepes