menu

Családireceptkönyv.hu

Bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg grízes liszt
8 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2-3 dl tej
2 tojássárgája

Elkészítés:


A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hogy könnyen szétszedhető legyen, továbbkelesztjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben 20-25 perc, takarékláng.

Bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csörögefánk
Csörögefánk

: A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ferdinánd
Ferdinánd

A tejet meglangyosítjuk, cukrot szórunk bele, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Félretesszük, hogy megkeljen. A tojásokat felütjük, csipetnyi sóval, 2 evőkanál cukorral és a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Ferdinándi kalács
Ferdinándi kalács

Elkészítéskor a következőkre érdemes figyelni: Kelt tésztáról van szó, így a langyos alapanyagokat meghálálja. A lisztet már előző nap érdemes a kamrából egy fűtött helyre be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Gútai paprikás kattancs
Gútai paprikás kattancs

A paprikás kattancs Gúta és környékének egy hagyományos finom étele. Jellegzetes a mi környékünkre,,,sokan nem ismerik, már a mi nagyanyáink is sütötték. Évente hagyománnyal vált...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk