1 nagyobb cékla (kb. 80 dkg)
1/2 citrom leve
só
frissen őrölt bors
extraszűz olívaolaj
10 dkg feta sajt
napraforgómag és petrezselyemzöld ízlés szerint
A meghámozott céklát lereszeljük, összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, citromlével, olajjal. Alaposan átforgatjuk, és 1/2 órán át állni hagyjuk. Tálalás előtt kelyhekbe szedjük, megszórjuk napraforgómaggal, elmorzsolt fetával és kevés aprított petrezselyemzölddel.
Tipp: a megadott mennyiség előételként 6 személyre elegendő, köretként érdemes többet készíteni belőle.
A zöldségeket megtisztítjuk. Az uborkát legyaluljuk, a paprikákat és a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket nagyon apróra feldaraboljuk (fokhagymanyomón is á...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítom, és kevés vízben főni teszem. A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm. Bele mérem az ecetet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálban elkészítjük a saláta öntetet. A vízhez adjuk az ecetet (5%-os), cukrot, sót, csipetnyi borsot, aprított petrezselymet (ez elhagyható) és összekeverjük. A paradicsom...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük. 2. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű