menu

Családireceptkönyv.hu

Krumpligombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg lisztes, héjában főtt burgonya
2 db tojássárgája
½ mokkáskanál őrölt bors
5 dkg zsír
30 dkg finomliszt
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
2 db leveskocka
vagy
1 evőkanál ételízesítő
ízlés szerint só

Elkészítés:


1. A krumplit héjában megfőzzük (a főzővizébe tegyünk egy kávéskanálnyi sót, ettől ízesebb lesz, és a héja sem reped fel olyan könnyen), megtisztítjuk, és ha langyosra hűlt, krumplinyomón keverőtálba törjük. Ebben hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A petrezselymet nagyon finomra vágjuk. A krumplihoz adjuk a lisztet, a zsírt, a sót, a borsot, a petrezselyemzöldet, és összedolgozzuk a tojássárgákkal.

3. A masszából megnedvesített kézzel két tenyerünk között kis gombócokat formálunk, ezeket forrásban lévő bő, sós (esetleg leveskockával, ételízesítővel ízesített) vízbe tesszük, és addig főzzük, míg feljönnek a tetejére.

Krumpligombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Színes kuszkuszsaláta
Színes kuszkuszsaláta

A kuszkuszt egy tálba öntjük, megsózzuk, átkeverjük, és másfélszeres mennyiségű zubogó forró vízzel leöntjük, lefedjük, és 10 percre félretesszük, amíg a szemek megszívják magukat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges rizsgombóc
Zöldséges rizsgombóc

A rizst főzzük teljesen puhára 2,5-szeres mennyiségű zöldséglevesben. A hámozott répát, a cukkinit kis lyukú reszelőn reszeljük le, az utolsó 2-3 percben adjuk a rizshez. Vegyük le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt vöröskáposzta
Párolt vöröskáposzta

A hagymát kockákra vágjuk, és zsiradékon megpirítjuk. Kevés cukrot adunk hozzá. A káposztát legyaluljuk, és hozzáadjuk a hagymához. Kicsit lesütjük, majd rászórjuk a sót, köményt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonya-fasírt
Édesburgonya-fasírt

Az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és puhára főzzük. Ha kész, villával szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a tojásokat, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, belemorzsolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk