Hozzávalók az alaphoz:
300 g keksz (győri édes)
100 g vaj
1 nagy evőkanál nutella
1 nagy evőkanál mogyorókrém (elhagyható)
Hozzávalók a krémhez:
500 g mascarpone
300 g nutella
50 g porcukor
1 evőkanál rum (kötelező)
A tetejére:
100 g törökmogyoró
A kekszet összetördeljük és késes aprítóba kissé megpörgetjük, hozzáadjuk a nutellát és mogyorókrémet, majd krémesre aprítjuk.
Sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába nyomkodjuk.
A krém hozzávalóit robotgéppel kikeverjük és az alapra simítjuk.
A törökmogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, és egy papírtörlőre szedjük, a héját ledörzsöljük két papírtörlő között.
Egy konyharuhába csavarva, sodrófával összetörjük és a krém tetejére szórjuk.
1-2 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
tészta A piskótához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, kikeverjük. A masszát nag...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta 6 tojásos piskóta Krém: 30 dkg vajat, 30 dkg porcukorral habosra keverünk. 1/2 kg túrót, 1 csomag mazsolával, 2 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál citromlével jól kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A sárgájához az olvasztott csokoládét, majd a tojáshabot, ezután a lisztben elkevert diót adjuk a masszához. 22 cm átmérőjű tortaformába tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz