friss vargánya
-3 cl Jack Daniel's (vagy egyéb Whiskey / Konyak)
-petrezselyem
-baguette
-fokhagyma
-só
-bors
-vaj
-olívaolaj
A vargányát egy nedves ruhával tisztítsd meg!
Vágd fel rusztikus- egyenletlen szeletekre, majd egy serpenyőbe önts egy kis olívát és dobj bele egy darabka vajat!
Hevítsd fel és dobd rá a vargányát!
Add hozzá a felszeletelt fokhagymát és egy csipet felaprított petrezselymet!
Amikor a gomba kissé megpirult, önts hozzá a whiskeyből és flambírozd!
Forgasd át a gombás keveréket és ha az alkohol elpárolgott, (amikor már nem ég az alkoholgőz) vedd le a serpenyőt a lángról!
Szórd meg friss petrezselyemmel és egy kevés őrölt borssal, majd durvaszemű sóval hintsd meg!
Halmozz a pirított baguette szeletekre az isteni- mogyorós ízű vargányából és tálald!
Én egy jó testes vörösbort ajánlok hozzá.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát. Felön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű* A kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára * Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent jól összekeverünk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű