Hozzávalók:
5 tojássárgája
5 kanál víz
10 deka porcukor
2 kanál holland kakaópor
10 deka darált dió
10 deka liszt
fél cs. sütőpor
5 tojásfehérje
A krémhez:
20 deka ráma margarin
20 deka porcukor
ízlés szerint rum
25 deka gesztenyemassza
1 cs. vaníliás puding
3 deci tej
A tetejére:
10 deka étcsoki
5 deka margarin
fél deci olaj
5 deka fehér csoki
A tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet,a darált diót
és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és óvatosan a csokis masszához forgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A megsült piskótát kettévágjuk.
A tepsi mérete34cmx32cm.
A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd kettéosztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a gesztenyemasszát és ízlés szerint rumot.
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzzük, amikor kihűlt a másik fele margarinos krémmel összekeverjük.
Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kenjük, erre tesszük a vaníliás krémet és végül betakarjuk a második kakaós lappal.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk. Olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.
Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...
Elkészítési idő: 1 óra 45 p Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a tejet, a citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. Kisebb - vajazott lisztezett - tepsibe öntjük a masszát és 180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőporos liszt vaj, cukor, tojás,tojássárga,tejföl,könnyen gyúrható tésztát készíteni .Két felé osztani és hűtőbe tenni 30 percre..Az almát lereszelni .A tésztát kisodorni, az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a cukrot, a kókuszreszeléket és annyi tejet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. 2. Ezután 10 percet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz